A Vattacukor Művekben

Horgolt holmikat gyártanak szorgos kezeim, elsősorban újszülött- és babafotózáshoz szükséges kellékeket, babáknak való különleges és egyedi ruhácskákat, kiegészítőket. Nézelődj, álmodozz, böngéssz nálam bátran, térj vissza gyakran... :)

BG

2011. június 30., csütörtök

Tweed sildes sapka és pelenka külső - Új minták a házban #5

Lassan a végére érek annak a minta-csomagnak, amit az Unwind Patterns-től rendeltem. Mind profi fotós kellék, és ez volt az egyik kedvencem, de eddig nem tudtam megcsinálni, ugyanis ehhez is különleges fonalat kellett használnom, ami nem volt itthon a kosaramban, és le kellett vadászni a megfelelőt. Múlt pénteken délután viszont kimenőm volt, és az első utam a Burda fonalboltba vezetett, ahol megtaláltam az ideális alapanyagot ehhez a projekthez.

Fotó: Cassi Ence / Unwind Patterns és Sky Johansen















90% akril és 10% gyapjú az alapanyaga ennek a fonalnak (a pelenkakülsőket bizony érhetik balesetek, nem baj, ha nem túl kényes vagy nehezen kezelhető anyagból készülnek), a színe világosszürke, és a szálai közé fekete és barna pamacsokat szőttek. Meghorgolva gyönyörű mintát adnak ezek a pettyek, olyan lesz, mint egy elegáns tweed anyag.
 





 
Fotó: Cassi Ence / Unwind Patterns és Laura Winslow
A minta egy együttes, ami egy pelenkakülsőből és egy sildes sapkából áll. Inkább kisfiús szett lett belőle, tekintve a színét és a fazonját is, de valami rózsaszín fonalból és gombok helyett szalaggal díszítve azért egész lányos hatás is elérhető lenne ugyanezzel a mintával.

Az alsón található gombok csak díszként szolgálnak, a pelenkakülső igazából egy rejtett kapoccsal záródik, ami lehetővé teszi, hogy szélesebb mérettartományban is használható legyen, mert elsősorban kelléknek és nem ruhadarabnak szántam

A sapka viszont hétköznap is használható, teljes értékü darab, struktúrája miatt leginkább őszi-téli viselésre alkalmas.


Ha tetszik, emailben tudod megrendelni, újszülöttől totyogó méretig. 
A szett egyben 7.000  Ft-ba kerül, de igény esetén külön-külön is elérhető.

2011. június 29., szerda

Mackósapka bevetésen

Séllei Zsanettől, aki pindurtalpak néven csudaszép babafotókat készít, visszakaptam egy képet a mackósapkáról használat közben, ahogyan a féléves Milánt fotózta benne:



Hát nem irtó bájos? :)

2011. június 22., szerda

10% kedvezmény Facebook rajongóknak

A Facebook-on ma elérte az oldal a 150 rajongót, alig egy hónap alatt. Erre nagyon büszke vagyok :)

Hogy adjak is ezért cserébe valamit, úgy gondoltam, ajánlok valamit, ami csak a Facebook-os követőket illeti meg: az első vásárlásnál 10% kedvezmény jár annak, aki az oldal rajongója, és megrendelésekor elküldi a "LIKE" jeligét.

-oljátok az ötletet? :) Ha igen, osszátok meg másokkal is!

2011. június 21., kedd

Élethű mini Converse puhatalpú cipő hétköznapra és fotózáshoz

100% pamut fonalból és nagyon aprólékos munkával készül ez a bébi Converse, a valódit alapul véve és a lehető legélethűbben visszaadva.
Teljesen alkalmas hétköznapi viseletre kocsicipőként vagy otthoni puhatalpú cipőként.
A szivárvány minden színében elérhető, sőt további dögös, vagány, vagy pasztell árnyalatokban is, így uniszex kis darab, fiú és lány babáknak egyaránt divatos viselet :)


















Fotózáshoz is ajánlom, mert sokféle helyzetben használható: kismama fotózáskor a pocakra helyezve (rózsaszínben vagy kékben a baba nemétől függően) vagy babafotózáskor, önmagában vagy egy hozzá illő stílusú sapkával kombinálva nagyon vagány megjelenést kölcsönöz.

Fotó: (c) Bernard Lang
















Ha tetszik, tetszőleges színben, emailben tudod megrendelni.

2011. június 17., péntek

Dinnyés edényfogó - mert néha kell egy kis változatosság

Az Urban:Eve az egyik kedvenc könnyű olvasmányom manapság, írója, Via egy egyszemélyes glossy magazin. Van nála mindenféle témából egy csipetnyi: egy kis divat, receptek, egészség, szépség, háztartás, életvezetési tanácsok, eye candy, inspiráció... Az egyik posztjában egy ilyen dinnyés edényfogóról ábrándozott, én pedig felajánlottam neki kommentben, hogy megcsinálom, ő pedig belátása szerint kisorsolja vagy megtartja... :)



2011. június 11., szombat

Mohair újszülött- és kismama fotós kellék (Új minták a házban #4)

Megint új darabhoz kezdtem hozzá, és még mindig Cassi Ence mintáit készítem.
Ez egy rendkívül finom és légies együttes, ami egy kis takaróból és egy egyszerű sapkából áll.

Képek (c) Cassi Ence/Unwind Patterns és For the Love of Little Ones
















A különlegesség ez esetben nem is a mintában, hanem az anyagban van. A mohair egy drága és jellegzetes, selymes és nagyon könnyű tapintású, természetes fonal, ami az angóra kecske gyapjából készül. A szál vékony, amihez nagy horgolótűt használva egy hálós struktúrájú felületet kapunk, amit átszőnek a fonalból kibújó pelyhek.



Az elkészülő kis takarót nagyon sokféle módon lehet használni: gubóként a baba köré tekerni, fészekként belehelyezni vagy betakarni vele. Sőt. kismama fotózáson is használható ez a kellék, a pocakra feszítve gyönyörű látványt ad.
A kis sapka kiegészíti a képet, ami a takaróval együtt, de önmagában is használható.

Képek: (c) Cassi Ence/Unwind Patterns és Skye Johansen
















Ez a darab rendelésre készül a pindurtalpak és Séllei Zsanett számára, de emailben te is megrendelheted. 

2011. június 3., péntek

Hálósipka és pelenka (Új minták a házban #3)

A nemrégiben rendelt, fotózáshoz való kellék-csomag mintái közül a következő, aminek nekilátok, egy együttes lesz, ami egy hálósipkából és egy pelenkából áll. A sapka csíkos mintájú, hosszú, csúcsos, a végén egy fonat és egy pici bojt van, a pelenka pedig hozzáillő színű, szegett, és gombokkal záródik. Ez is többféle méretben készülhet, én most az újszülött darabokat fogom megcsinálni, mert miniben mutat a legédesebben :)
Még fontolgatom, hogy milyen színű fonalat használjak hozzá. Biztos, hogy ez is Barka lesz, méghozzá Négy Évszak, de nagyon ingadozom a fiús és a lányos színvariációk között. Az előző, hasonló fazonú manóspakám fekete-zöld volt, ami élénk tónusával inkább a fiúkhoz passzolt, most valami pasztelesebb összetétel felé húz a szívem...

Képek: © Cassi Ence/Unwind Patterns és Skye Johansen


2011. június 2., csütörtök

Puhatalpú bébi cipők hétköznapra vagy fotós kelléknek

A korábban már emlegetett minta-csomagból ez volt a kedvencem, ehhez fogtam hozzá elsőként. A leírásban újszülöttől tipegőig terjed a méretezés, mindkét végletet kipróbáltam.

A nagyobb mérethez a Barka Fonal Mosó Masáját használtam (nagyon szeretem ezt a fonalat, olyan finom és puha), méghozzá "császár" színben, ami egy nagyon dögös, élénk pink árnyalat.

A kisebbik párhoz pedig ugyanebből a boltból a Négy Évszak fantázianevű fonalat választottam. Ez egy nagyon különleges fonal, pamut, gyapjú és bambusz keveréke. Ez látszik is a belőle készülő darabokon, gyönyörűen keverednek a szálak a cipőcskék felületén. Ezekhez egy kicsit visszafogottabb, szürkésbarna árnyalatot választottam (ugyanebből a fonalból készült egy tavaszi sapka is, amivel egy szettet alkotnak azt is mutatom majd)

Az eredeti mintában a cipőkön még volt egy rágombolható keresztpánt, ezt kipróbáltam, de nem tetszett igazán, valahogy felesleges túlzásnak éreztem, ezért lehagytam róluk. A Kísérleti Nyulacskámon végzett teszt folyamán nem is bizonyult szükségesnek, anélkül is a lábán maradt a cipő, de azért még töröm a fejem azon, hogy helyettesítsem-e valamivel. Egyelőre egy bokapánton gondolkodom, szaténszalagból, pettyes mintával :) Persze csak a lány verzióhoz, a fiús változat marad ilyen puritán és egyszerűen szép.

Emailben tudod megrendelni, az ára függ a méretétől és az alapanyagtól.




 



Masnis fejpánt újszülött- és gyermek fotós kellék

Virágokon kívül sok mással is díszíthetőek a fejpántok, például egy édes kis masnival.
Sőt, ez a kellék igazából kétfunkciós: kislányok buksijára fejpántként, kisfiúk nyakába mini csokornyakkendőként is remekül használható. 100% pamut fonalból készül, a szivárvány minden színében (és még azokon túl is...)
Erre sok szót nem is kell pazarolni, inkább beszéljenek a képek. :)

(Remélem, ez magától értetődő, de azért leírom, hogy a babákat a kellékek használata közben felügyelni kell, sose szabad őket magukra hagyni!)


Fotó: © elkapottpillanatok.hu / Tungler Andrea


2011. június 1., szerda

Virágos fejpánt baba fotós kellék

A magam részéről kicsit jobban kedvelem a sapikat, mint a fejpántokat, bár egy cuki hajasbabán ezek is jól tudnak mutatni, és mivel a fotósok körében népszerű ez a kellék és kérik tőlem, ezért ilyesmiket is készítek.
Ez a darab is megrendelésre készült, Séllei Zsanettnek, aki édes picúrokat fotóz, munkái a pindurtalpak.blogol.hu-n láthatók.

Fejpánt kiscipővel vagy zoknival együtt szettben is kapható, összeillő vagy azonos színű fonalból, ezt majd a következő posztban mutatom meg :)

















Ezt a fejpántot két különböző színű, 100% pamutból készült fonal összefogásával horgoltam, innen a cirmos anyag, de természetesen egyszínűre is elkészíthető. A pánt része zárt, és egy csúszó szabályozóval lehet a szükséges méretre szűkíteni. Ez azért praktikus, mert nem kell csomózgatni, nem bomlik ki, és egy egyszerű mozdulattal rögzíthető.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...