A Vattacukor Művekben

Horgolt holmikat gyártanak szorgos kezeim, elsősorban újszülött- és babafotózáshoz szükséges kellékeket, babáknak való különleges és egyedi ruhácskákat, kiegészítőket. Nézelődj, álmodozz, böngéssz nálam bátran, térj vissza gyakran... :)

BG

2011. május 29., vasárnap

Ingyen minta / FREE pattern


















Erről a linkről letölthető az első ingyenes saját mintám, ami alapján egy édes újszülött gubót horgolhatnak néhány óra alatt az ügyes kezű vállalkozók :) Mivel én így használom, ezért a minta angolul van, de ennek a hasznos kis szótárnak a segítségével biztosan nyelvtudás nélkül is elboldogulhat vele bárki. Kommenteket szívesen fogadok!


From this link you can download my first free pattern for a sweet newborn cocoon photography prop. Any comments are welcome, pls feel free to add your feedback! :)


2011. május 28., szombat

50%-os akció fotósoknak


Az első akciót fotósoknak hirdetem, a menete roppant egyszerű:

1/ Vásárolj egy (vagy több) kelléket, bármelyiket, amelyik megtetszik.
2/ Használd a munkád során.
3/ Küldj legalább 5 profi minőségű képet, amit kitehetek a blogba, vagy más felületekre, ahol a munkáimat bemutatom. Természetesen a képek minden használatakor hivatkozom majd Rád vagy weboldaladra.
4/ Vásárold le első megrendelésed értékének felét a következő rendelésedkor. (Az első megrendeléstől számított max. 2 hónapon belül)

5/ Az akció a második megrendelésre is érvényes, és így tovább... :)



Siess, mert ebben az akcióban csak azok a termékek vesznek részt, amelyekhez még senki nem küldött vissza képet.

2011. május 19., csütörtök

Függő gubó (Új minták a házban #2)

A második, amihez hozzákezdtem, egy fellógatható gubó. Ez tényleg csak újszülötteknek és csak fotózáshoz való darab, a babákat ezekben nem szabad magukra hagyni.
A pici kezeket-lábakat fel kell húzni szorosan a baba testéhez, (ez nekik természetes testtartás, hiszen a születésük előtt is így feküdtek), és ebben a helyzetben kell a babát a gubóba helyezni, a fejét a nyílás szája fogja feltámasztani. A gubót egy ágra/kampóra lehet akasztani, vagy egy segítő is tarthatja, de lefektetve is használható.

Képek: © Cassi Ence/Unwind Patterns és fausetphotography





Puhatalpú bébi cipő (Új minták a házban #1)

Valamelyik éjjel a kedvenc horgolós oldalamat nézegettem, és egy remek ajánlatra bukkantam: Cassi Ence, aki egy nagyon tehetséges tervező, egyetlen napra 40%-kal leárazta az összes babafotós kellékének mintáját. Rögtön lecsaptam egy hatos csomagra, ami tegnap reggel meg is érkezett, sőt egy apró félreértésnek köszönhetően végül a hat helyett hét mintát kaptam. Már el is kezdtem tesztelni őket, hamarosan a meskára is felkerülnek a belőlük készült holmik, de már most előrendelhetőek emailben.

Megmutatom, mi az a hét új modell, amire most rátettem a kezeimet :)

Az első egy puhatalpú kiscipőcske, ami újszülöttől kb 18 hónapos méretig készülhet el. A próbahorgolás alapján ez is Mosó Masából fog készülni. A minta nagyon szép és részletgazdag, és nagyon jól mutat a kis lábakon. Viszont utcai hordásra nem alkalmas, ezért vagy fotós kelléknek vagy kocsicipőnek ajánlom, esetleg járni tudó babára benti cipőnek, de csak nem túl csúszós felületre.

Képek: © Cassi Ence/Unwind Patterns és Laura Winslow




"Amélia" repülős baba sapka és baba fotós kellék

Félig gyapjú, félig akril fonalból készült ez a vastag, tömör struktúrájú sapka.
Hétköznapi viseletre is teljsen alkalmas, leginkább a téli hónapokban, amikor füleket takaró fazonja különösen praktikussá teszi.


2011. május 17., kedd

Csíkos manósapka újszülött fotós kellék


100% pamut fonalból horgoltam ezt a fekete-zöld csíkos, tavaszi-elegáns manósapkát.

Hosszú-hosszú csúcsa bojtban végződik, és éppen nyúlánk fazonja teszi igazán jó fotós kellékké, benne valóban "eltörpülnek" az apróságok.

0-3 hónapos babákra jó, de kérésre nagyobb méretben vagy más színben is elkészítem.

Ezt a sapkát csak fotózáshoz ajánlom, amikor a baba biztonságosan, folyamatos felügyelet alatt viselheti.

 

Újszülött masnis sapka

Igazán cseppnyi méretű sapka a legújabb jövevényeknek. Fotós kelléknek készült, de persze hétköznapra is használható. Törtfehér vastag fonalat használtam, aminek anyaga félig gyapjú, a selymes puhaságért, és félig akril, a tartósságért. A sapkába egy rózsaszín szalagot húztam, hogy még cukibb legyen, de ez kivehető vagy fiús árnyalatra is könnyen cserélhető.

Emailben megrendelheted, 3000 Ft-ba kerül.



2011. május 14., szombat

Füles megkötős mackó sapka


A Barka Fonal Mosó Masa fonalából készítettem ezt a sapkát. Ez a fonal 100% merinó gyapjú, ami ráadásul mosható is, így egy természetes, finom, de strapabíró kelmét ad.

A sapka 0-6 hónapos babákra jó, de rendelésre nagyobb méret is készülhet belőle. A horgolás struktúrája lehetővé teszi az egyenletes nyúlást, így nagy mérettartományban használható, elég egy-két modell a különböző korú babák fotózásához.

A sapkát kontrasztos színnel szegett fül és hosszú, fonott megkötő díszíti, édes megkoronázása pedig két apró kis mackófül. Ettől a kedves részlettől lesz különleges ez a sapka.

Kérésre más színekben, egyszínűben, vagy akár csíkosban is elkészülhet, igazán széles skálából lehet válogatni.

Emailben megrendelheted, 3500 Ft-ba kerül.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...