A Vattacukor Művekben

Horgolt holmikat gyártanak szorgos kezeim, elsősorban újszülött- és babafotózáshoz szükséges kellékeket, babáknak való különleges és egyedi ruhácskákat, kiegészítőket. Nézelődj, álmodozz, böngéssz nálam bátran, térj vissza gyakran... :)

BG

2011. augusztus 5., péntek

Szarkafészek, pulipokróc

...és akkor következzen a beharangozott saját fringe hammock.
Tungler Andrea, az elkapott pillanatok fotósa vitte el az első darabot, és már le is fotózta benne Leventét, íme:



Hát nem tündéri...? :)

A protoipusom "Caffé Latte" színű lett: sok bézs árnyaltot használtam, amik közé világosbarnák és egy-egy sötétbarna-vörös szál keveredik. Többféle mohair fonalat fűztem a rojtokba, amik finom tapintást és légies látvány nyújtanak, illetve van egy nagyon különleges, csillogós szállal kevert buklé fonal is a rengetegben. Összesen fél kiló anyagot nyelt el a takaró (viszonyításképpen: ez 10-12 sapkára lenne elegendő), de ennek köszönhetően nagyon tömör és gazdag lett a rojtozás :)

Az ára a méretétől és a felhasznált anyagoktól függ, tehát a megrendeléskor fogjuk pontosan egyeztetni, de valahol 10.000 és 15.000 Ft körül lesz darabja.
















 Katt a képre a naaaagy változatért, amin sok-sok apró részlet látszik :)


A nevével tényleg bajban vagyok - nem szeretek angolul hivatkozni rá, mert az nem kifejező. Magyarul még nem találkoztam a fogalommal, szerintem még nem létezik rá "hivatalos" és elterjedt magyar megnevezés.
Nekem az első gondolatom a szarkasfészek volt. A szarka fészke nagyon hasonlóan néz ki: a szarka ősszegyűjtöget mindenféle neki tetsző dolgot, és befűzögeti a fészkébe, ezzel díszíti és csinosítja, a végeredmény pedig egy ilyesmi boglyás összhatású kis madárlak lesz. Aztán amikor elkészült a prototipus, akkor egyszerre vágtuk rá, hogy pulikutya :) Egy asztalkára simítottuk rá, és valóban pont olyan volt, mint a hungarikum terelőeb.

Úgyhogy azt találtam ki, hogy 1000 Ft-os vásárlási utalványért játsszunk elnevezőset! :)
A Facebookon kommentben lehet neveket javasolni, meg a többiekét lájkolni, és amelyik a legjobban tetszik, az lesz a befutó, és az nyeri az ajándékot. A határidő augusztus 11., csütörtök éjfél. Osszátok tovább a játékot, mert a nevekre érkező lájkok mennyisége biztosan befolyásolja majd a döntésemet.. :)

2011. augusztus 2., kedd

Minek nevezzelek? - Fringe blanket és hammock

Amerikában, ahol az újszülött- és családi fotózásnak nagy hagyománya és kultúrája van, most az egyik legnépszerűbb kellék a fringe blanket és a fringe hammock. Ez szó szerint lefordítva rojtos takarót illetve rojtos függőágyat jelent, a kettő között méretben és ennek következtében a felhasználás lehetőségeiben van eltérés.
Maga a kellék egy nagyon látványos darab: középen van egy (általában lyukacsos) horgolt négyzet, amit hosszú, sűrű, lelógó rojtok vesznek körül, gazdag és mozgalmas textúrát teremtve.

A fringe blanket kisebb méretű középpel készül, és takaróként földre, kosárba, babzsákra terítve a babákat rá/beleteszik, és így a fotó izgalmas teret és látványt kap.
A fringe hammock közepe nagyobb, általában téglalap méretű, és ez lehetővé teszi, hogy a kelléket egy ágra lógassák, vagy kézben tartsák, és a babát belefektessék, mint egy függőágyba. A lelógó talpakat, lebukó fejecskéket keretező rojt-rengeteg még édesebbé és különlegesebbé teszi ezeket a képeket.

Anyagát tekintve nagyon összetett holmiról van szó, a lehetőségek színek és fonalak tekintetében szinte végtelenek. Vegyesen használhatók hozzá olyan struktúrált fonalak, mint buklé vagy a mohair, de az egyszerű, vastagabb szálak is jól mutatnak benne.

Inspirációképpen, hogy kicsit felcsigázzalak benneteket, mutatok pár képet a színek és a felhasználás sokszínűségéről, holnap pedig jön a saját verzióm bemutatása! :)


Fringe blanket

 Egy asztalkára vagy emelvényre helyezve a rojtok szépen buknak le a peremen.
 



Eltakarható vele a babzsák...


Díszíthető vagy kibélelhető vele a kosár, láda.



A babát bele is lehet bugyolálni, a rojtok körülölelik a pici testet és arcot



Fringe hammock

A közép résein át vagy a rojtoknál felkötözve többféle pozícióban rögzíthető, illetve a baba korától is függ, hogy milyen helyzetben készíthetsz fotókat vele.

Fotelként, ülve

 Oduként, ha mind a négy sarkánál fogva tartjuk


Függőágyként felkötve és a babát belefektetve


  
(A fotók forrása az etsy.com.)

2011. augusztus 1., hétfő

Egy manósapi - több szín. Újabb képek kellékekről akció közben

Megint a fotósok dolgoznak helyettem, én pedig csak hátradőlve learatom a babérokat.

Manósapit két verzióban is készítettem az elmúlt hetekben:

egy tengerkék-orgonalila összeállításban Baráth Tímea (fotó72) számára. A tündéri kisfiúval készült sorozatának további képeit itt nézhetitek meg.




Egy fekete-zöld csíkosat pedig Séllei Zsanett, a pindurtalpak fotósa kapott.


















Nektek melyik színben tetszik jobban ez a manósapi?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...