A Vattacukor Művekben

Horgolt holmikat gyártanak szorgos kezeim, elsősorban újszülött- és babafotózáshoz szükséges kellékeket, babáknak való különleges és egyedi ruhácskákat, kiegészítőket. Nézelődj, álmodozz, böngéssz nálam bátran, térj vissza gyakran... :)

BG

2015. május 29., péntek

Duplájára bővült a Vattacukor Művek csapata! :)

Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek Dórit, aki ezentúl velem együtt dolgozik azért, hogy a megrendelt sapkák mihamarabb elkészülhessenek a számotokra.

A Vattacukor Műveket négy évvel ezelőtt álmodtam meg, amikor még GYES-en itthon babáztam a kislányommal, és szükségem volt valamire, ami kikapcsol, feltölt és inspirál, és sikerélményt nyújt. Nem várt lelkesedéssel találtam szembe magam, sokszor éjszakákon át maradtam ébren, hogy befejezhessem azt a sok megrendelést, ami rövid időn belül özönleni kezdett. Aztán ahogyan a lányom csepredett és telt az idő, én is visszatértem a "polgári" munka világába, ami a szabadidőm csökkenésével azt is hozta, hogy nem tudtam már minden megrendelést elvállalni, csak az olyanokra mondtam igent, amik valamilyen okból megragadtak (egy-egy kihívást jelentő minta, vagy különleges alkalom a megrendelő életében), de titkon mindig is szerettem volna visszatérni a kis vállalkozásomhoz...

Ekkor hozta a sors az életembe Dórit, akivel lányaink egy csoportba kezdtek járni óvódába, és akivel a szülői munkaközösséges megbeszélések után lassan kibontakozott a közös érdeklődés, és megszületett a nagy elhatározás: hogy együtt újraélesztjük a Vattacukor Műveket, és akivel ezentúl közös erővel már teljesíteni tudjuk az azóta is érkező megrendeléseket! :)

Fogadjátok szeretettel Dórit, aki a következőkben röviden bemutatkozik nektek: 


Somné Soós Dóra vagyok, két édes kisgyerek anyukájaként most otthonról dolgozom. Két igazi szenvedélyem van: a kávé és a horgolás! :) Képes vagyok hajnalig fennmaradni és eszeveszett tempóban horgolni, mert magával ragadott egy bájos mini sapka mintája, vagy beleszerettem egy tüllös-habos keresztelői ruhácskába... De minden érdekel, ami alkotás, a gyerekeimmel is folyton festek, gyurmázom, hajtogatok, amit én néha talán még jobban is élvezek, mint ők! :) Edinával és a Vattacukor Művekkel az óvódai szülői értekezleten hozott minket össze a vakszerencse, neki éppen újabb dolgos kezekre volt szüksége, hogy vállalni tudja az egyre növekvő megrendeléseket, én pedig talán valóra válthatom azt az álmomat, hogy egyszer majd a hobbimból éljek, hogy mindig azt dolgozhassam, ami inspirál, és amit imádok! :)


Édes fiú-váró csomag

Judit kisfia hamarosan megérkezik, az ő számára rendelt tőlünk egy három darabból álló kis csomagot.
A picúrt fotózni is fogják a holmikban, de anyukája a hétköznapokban is használni szeretné majd a kis sapkákat, így odafigyeltünk arra, hogy strapabíró és kényelmes anyagokat használjunk, és ügyesen úgy méretezzük a holmikat, hogy könnyen nyúljanak - így kis szerencsével még ősszel is jók lesznek a babára, amikor beköszönt majd a valódi sapka-szezon.

Judit választása nagyon kedves darabokra esett: egy kék színátmenetes törpesipkát kért, aminek hooooosszú csúcsos végén nagy pompom csücsül. Szeretem ezt a vagány, fiús árnyalatú, puha fonalat, ami nagyon érdekes színt ad a sapinak, és biztos vagyok benne, hogy a fotókon is jól fog mutatni:


Judit másodikként egy kismedve sapkát kért. A fotóhoz képest annyit még postázás előtt módosítottunk rajta, hogy a fülecskéket díszítő masnit kis pompomokra cseréltük, amik apró cseresznyepárokként lógnak a sapin. Mindig örülök, amikor egy-egy megrendelésben ilyen részleteket a vevő igényeire tudunk szabni, és végeredménybe belekerülhet az ő ízlésük, egyedi elképzeléseik, ezzel válnak a sapki igazán személyes holmikká. 


A végére hagytam a kedvenc darabomat a csomagból: egy újabb álmodó bagoly sapit. A csőre ezúttal élénkebb színű fonalból készült, ami picit még csillog is, a sapka alapja pedig finom 100%-os pamut. A megkötőkkel ez a sapka egyébként egy nagyon praktikus darab is, az újszülöt fotókon pedig, mondanom sem kell, ennivaló édes képek készülhetnek vele.



Nektek melyik a kedvencetek a három közül? :)



2015. május 26., kedd

Alvó bagoly bébi sapka

Adrienn a születendő kisfia számára rendelt tőlem alvó bagoly kissapkát még a tél folyamán.

Mostanában a különböző állatos motivumok nagy népszerűségnek örvendenek, de ezek között is igazán divatosnak számít ez a kis álomszuszék jószág. Nagyon szeretem készíteni is, mert minden sapka kicsit más és más karaktert kap, ahogyan a szemeket és a csőrt felvarrom, de az eredmény minden esetben nagyon bájos... mindig örömmel nézegetem őket, mielőtt átadásra kerülnek.

Adrienn fiús pasztell színeket választott, amik nagyon szépen harmonizálnak egymással. Amikor átadásra került a sor, és kerekedő pocakja felett megláttam a himbálózó türkizkék bagoly medált, egyből megértettem, hogy miért volt ez a sapka kedves a számára.

Remélem, nektek is tetszik! :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...