A Vattacukor Művekben

Horgolt holmikat gyártanak szorgos kezeim, elsősorban újszülött- és babafotózáshoz szükséges kellékeket, babáknak való különleges és egyedi ruhácskákat, kiegészítőket. Nézelődj, álmodozz, böngéssz nálam bátran, térj vissza gyakran... :)

BG

2011. június 30., csütörtök

Tweed sildes sapka és pelenka külső - Új minták a házban #5

Lassan a végére érek annak a minta-csomagnak, amit az Unwind Patterns-től rendeltem. Mind profi fotós kellék, és ez volt az egyik kedvencem, de eddig nem tudtam megcsinálni, ugyanis ehhez is különleges fonalat kellett használnom, ami nem volt itthon a kosaramban, és le kellett vadászni a megfelelőt. Múlt pénteken délután viszont kimenőm volt, és az első utam a Burda fonalboltba vezetett, ahol megtaláltam az ideális alapanyagot ehhez a projekthez.

Fotó: Cassi Ence / Unwind Patterns és Sky Johansen















90% akril és 10% gyapjú az alapanyaga ennek a fonalnak (a pelenkakülsőket bizony érhetik balesetek, nem baj, ha nem túl kényes vagy nehezen kezelhető anyagból készülnek), a színe világosszürke, és a szálai közé fekete és barna pamacsokat szőttek. Meghorgolva gyönyörű mintát adnak ezek a pettyek, olyan lesz, mint egy elegáns tweed anyag.
 





 
Fotó: Cassi Ence / Unwind Patterns és Laura Winslow
A minta egy együttes, ami egy pelenkakülsőből és egy sildes sapkából áll. Inkább kisfiús szett lett belőle, tekintve a színét és a fazonját is, de valami rózsaszín fonalból és gombok helyett szalaggal díszítve azért egész lányos hatás is elérhető lenne ugyanezzel a mintával.

Az alsón található gombok csak díszként szolgálnak, a pelenkakülső igazából egy rejtett kapoccsal záródik, ami lehetővé teszi, hogy szélesebb mérettartományban is használható legyen, mert elsősorban kelléknek és nem ruhadarabnak szántam

A sapka viszont hétköznap is használható, teljes értékü darab, struktúrája miatt leginkább őszi-téli viselésre alkalmas.


Ha tetszik, emailben tudod megrendelni, újszülöttől totyogó méretig. 
A szett egyben 7.000  Ft-ba kerül, de igény esetén külön-külön is elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...